Gondolkoztam, hogy milyen receptet csináljak a római köményhez, végül egy tex-mex étel mellett döntöttem. Magyarul elérhető Chili con carne receptből Dunát lehet rekeszteni, ezért a húst kicseréltem bulgurra, mely rövidítette a főzési időt, és találástól függően vegetáriánussá / vegánná tette az ételt.

Adag

4 személyre

Előkészület

10

Főzési idő

25

Kalória

432 kcal

Hozzávalók

  • 1 fej közepes hagyma

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 bögre bulgur

  • 1 teáskanál chili por / pehely

  • 2 teáskanál őrölt római kömény

  • 2 teáskanál kakukkfű

  • 1 teáskanál őrölt szegfűbors

  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika

  • 1 teáskanál őrölt koriander

  • 1 teáskanál őrölt fahéj

  • Só, bors ízlés szerint

  • Több chili ízlés szerint

  • 1 konzerv vörösbab

  • 1 konzerv hámozott paradicsom

  • 2 bögre zöldség alaplé

  • 1 teáskanál kakaó / 1 kocka étcsoki

Elkészítés

  • Hagymát, fokhagymát bulgur nagyságúra vágjuk = aprítjuk, majd olajon 5-6 percig dinszteljük.
  • Hozzáadjuk a fűszereket, majd a bulgurt, addig pirítjuk, míg a fűszerek illatát nem érezzük. (1-2 perc)
  • A paradicsomot felaprítjuk, majd beleöntjük a lábosba, az alaplével együtt.
  • Felforraljuk, takarékra tesszük, és lefedve főzzük 10 percig.
  • Hozzáadjuk a babot (a leve nélkül, lemosva), a kakaót/étcsokit, majd további 10-15 percig főzzük lefedve.
  • Vega receptként tejföllel és sajttal tálalható, vegánként pedig ezek alternatívájával vagy ezek nélkül.

Recept alapja

Kövess minket közösségi médián:

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Több információ

A weboldalon cookie-kat(sütiket) használ, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.

Bezárás