Mikor írtam a fekete borsról a cikket, egyből ez a recept ugrott be. A Carbonara egy gyors, olasz recept, mely eredetileg nem tejszínből, hanem tojásból készül. A Cacio e pepe és Pasta alla gricia ételekkel tartozik egy csoportba.

Adag

4 személyre

Előkészület

5

Főzési idő

10

Kalória

750 kcal

Hozzávalók

  • 500g bucatini vagy spagetti tészta

  • 250-300g guanciale szalonna kockázva

  • 4 tojás

  • Néhány evőkanál reszelt Pecorino Romano sajt

  • Fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Lobogó, sós vízben kifőzzük a tésztát, a dobozon található utasítás szerint, al dente-re. Én nem szoktam hozzá olajat adni, hanem kb. percenként átkeverem.
  • Eközben a kockázott szalonnát egy kis olívaolajon elkezdjük pirítani, közepes lángon.
  • A 4 tojást egy tálba ütjük, felverjük, majd hozzáadjuk a reszelt Pecorino sajtot és a frissen őrölt fekete borsot.
  • Ha a tészta megfőtt, ne öntsük le a tésztavizet, mert később szükség lesz rá. A tésztát hozzáadjuk a szalonnához, adunk hozzá egy kis főzővizet (1-2 evőkanál), hogy ne piruljon le, összeforgatjuk.
  • Az összeforgatás után levesszük a tűzhelyről, majd folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tojásos keveréket, majd néhány kanál tésztavizet hozzáadva szószosabbá tesszük.
    A tojás a forró tésztától “sül” meg, ezért nem marad nyers!
  • Frissen reszelt pecorinoval és fekete borssal tálaljuk.

Megjegyzések

  • Pecorino Romano sajt helyett lehet használni Parmigiano Reggiano vagy Grana Padano sajtokat
  • Guanciale helyettesíthető Pancetta szalonnával, vagy a könnyebben elérhető baconnel

Végül egy videó angol felirattal, melyben olasz szakácsok elemzik ki a Youtube-os recepteket:

Kövess minket közösségi médián:

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Több információ

A weboldalon cookie-kat(sütiket) használ, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.

Bezárás