Amikor a sumacról írtam, gondolkoztam, hogy milyen receptet hozzak hozzá. Végül egy török sumacos köfte (fasírt) recept lett a befutó.

Hozzávalók – Köfte

  • 1 kg darált marha / bárány

  • 2 hagyma, apróra vágva

  • 4 gerezd fokhagyma, aprítva

  • 2 tojás

  • 1 csokor petrezselyem

  • 4 evőkanál zsemlemorzsa

  • 2 evőkanál őrölt római kömény

  • 2 evőkanál őrölt fekete bors

  • 1 evőkanál sumac

  • 4 evőkanál köfte fűszer (lentebb írok róla)

Hozzávalók – Öntet

  • 4 bögre görög / török joghurt

  • 4 gerezd fokhagyma, zúzva

  • 3 evőkanál sumac

  • Fél csokor petrezselyem

Hozzávalók – Köfte fűszerkeverék

  • 1 teáskanál mindegyikből: római kömény, koriander, édes paprika, szárított menta, sumac

  • Fél teáskanál mindegyikből: fahéj, szegfűbors, gyömbér, szerecsendió, csípős paprika

Elkészítés

  • Egy mély tálba tegyük a darált húst, adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát és petrezselymet, majd dolgozzuk el.
  • Adjuk hozzá a fűszereket, a tojást, és alaposan keverjük át. Az állag eléréséhez jöhet a zsemlemorzsa.
  • Formázzuk hosszúkás fasírtokká, majd kis olajon, vagy grillen süssük ki a köftéket.
  • A szószhoz: adjuk a joghurthoz a hozzávalókat, majd keverjük alaposan össze.
  • Török bulgurral, vagy rizzsel, a szószt a tetejére öntve tálaljuk.

Recept forrás:
http://seasonalcookinturkey.com/kofte-with-ground-sumac-sumakl-kofte/
https://www.venturists.net/turkish-meatballs-kofte/

Ha szeretnétek törökül megnézni, kicsit eltérő recepttel, akkor voilá:

Kövess minket közösségi médián:

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Több információ

A weboldalon cookie-kat(sütiket) használ, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.

Bezárás