Mikor kiderült, hogy az augusztus 20-i (igen, kicsit el vagyok maradva a posztokkal) hosszú hétvégét a Balatonon töltjük, kitaláltam, hogy akkor grillezünk, az Olasztól kapott chilli pedig egy jamaikai receptben fogja végezni.

A Jerk Chicken egy tipikus jamaikai étel, de a Karib-térség több országában is találkozhatunk vele. A szegfűbors (pimento) és Scotch Bonnet chilli elengedhetetlen ebbe az ételbe.

Jamaikai Jerk Csirke

Jamaikai Jerk Csirke

Recipe by SpiceUPCourse: FőételCuisine: KaribDifficulty: Közepes
Adag

8

adag
Előkészítés

20

minutes
Sütési idő

45

minutes

Hozzávalók

  • 6-8 egész csirkecomb

  • 2 csomó újhagyma, durván vágva

  • 6-7 gerezd fokhagyma, durván vágva

  • 1 fej hagyma, durván vágva

  • 1 ujjnyi gyömbér, durván vágva

  • 2 evőkanál szegfűbors (frissen őrölve)

  • 1 evőkanál őrölt fahéj

  • 1 evőkanál kakukkfű

  • 3-4 Scotch Bonnet chilli, durván vágva

  • Egyéb chilli ízlés szerint

  • Só és barna cukor (nádcukor)

  • Semleges ízű olaj

Elkészítés

  • csirkecombokat megtisztítjuk, és az 1:1 arányú só-cukor keverékkel bemasszírozzuk.
  • Az olaj felét, az újhagymákat, a gyömbért, hagymát és fokhagymát összepürésítjük.
  • Hozzáadjuk az maradék olajat, az összes fűszert, és chilliket, és tovább pürésítjük.
  • Bekenjük a csirkecombokat a páccal, majd 24 óráig pácoljuk.
  • (Lehet kevesebb is, de minél hosszabb ideig áll a pácban, annál többet szív magába)
  • Grillen sütjük a csirkét, addig amíg kicsit (vagy nagyon) szenesedik kívül, de belül átsül, kb. 45 perc alatt.

Notes

  • Ha nincs kéznél Scotch Bonnet chilli, bármilyen chillivel helyettesíthető, ami 80 és 400 ezer között van a Scoville skálán (Habanero, Cayenne), de teljesen szabadon lehet hozzá adni erősebbet, és gyengébbet is, ízlés szerint.

Két videót is hoztam nektek, az egyik a Munchies-tól, a másik pedig Jamie Oliver és Levi Roots párosától.

Kövess minket közösségi médián:

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Több információ

A weboldalon cookie-kat(sütiket) használ, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.

Bezárás