Jó hosszú kihagyás után egy indiai receptet hoztam ismételten. Egy kedves barátom családjának szoktam főzni vegán ételeket, az egyik keresés közben találtam erre az indiai receptre, ezt kicsit átdolgozva olvashatjátok alább. Galambborsót főleg indiai vagy keleti boltokban lehet kapni, Toor Dal néven, körülbelül 900 Ft / kg áron.

Hozzávalók

  • 1 kis fej hagyma, aprítva

  • 3-4 gerezd fokhagyma, aprítva

  • Kis chili aprítva (elhagyható)

  • 3-4 cm gyömbér, reszelve

  • 1 evőkanál currypor

  • 1.5 teáskanál garam masala

  • 0.5 teáskanál kurkuma

  • 4 bögre zöldség alaplé

  • 2 közepes édesburgonya darabolva

  • 1.5 bögre galambborsó

  • Fél lime leve

  • Só ízlés szerint

  • Bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy nagy lábasban a hagymát olajon, közepes lángon üvegesre pirítjuk, 1-2 evőkanál vizet adhatunk hozzá, ha letapadna. (3-4 perc) Hozzáadjuk a fokhagymát, kb. 1 percig együtt pirítjuk, majd belekerül a chili, ezzel 2 percig átforgatjuk, végül adjuk hozzá a gyömbért, garam masalát, curryport és kurkumát, mellyel további 2 percig főzzük. Ha szükséges, adhatunk hozzá egy kis vizet.
  • Hozzáöntjük a zöldség alaplevet, az édesburgonyát, majd a galambborsót, alaposan elkeverjük. Lefedjük, felforraljuk, majd lejjebb vesszük a lángot, közben résnyire nyitjuk a fedőt, majd 20-25 percig hagyjuk rotyogni.
  • Ha a galambborsó megfőtt, adjuk hozzá a lime levét, sózzuk, borsozzuk, kóstolgassuk, majd vegyük le a tűzhelyről.

Inspriáció: https://www.forksoverknives.com/recipes/lentil-chard-sweet-potato-curry/#gs.u17h2b

Kövess minket közösségi médián:

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Több információ

A weboldalon cookie-kat(sütiket) használ, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.

Bezárás