Sziasztok!

Kedvhozónak szeretném megosztani Veletek a legutóbbi sütés-kísérletemet, aminek eredménye az átlagos szerda estéhez képest egy túlzóan exkluzívra sikerült házi pizza lett.

Általában kerülöm az olyan recepteket, amelyek minél drágább és nehezebben beszerezhető hozzávalókra építi sikerét, mintsem a főzési technikákra vagy íz kombinációkra.

Ez alkalommal mégis megérte szembemenni az elveimmel, mert nem csak a főzést élveztem nagyon, a pizza is emlékezetesre sikerült.

Tészta

Nagyon sokféle recept alapján készítettem már pizzatésztát, de az utóbbi néhány évben megmaradtam a számomra legmegbízhatóbb verziónál, melyet Szilágyi Balázs méltán népszerű Rántott hús wokban gasztroblogjában olvastam. Egyetlenegy dolgot módosítottam, mégpedig a lisztválasztást: korábban próbálkoztam BL55-el, 00-ás pizza liszttel, teljes kiőrlésű verziókkal, de ezeknél ropogósabb tésztát tudtam sütni a BL80-as kódnévre hallgató kenyérliszttel.

Szósz

Angliai kiruccanásom során botlottam bele egy üveg Tartufata-ba, azaz szarvasgombakrémbe. Ekkor ugrott be, hogy besamel mártással kombinálva milyen finom szósz válhatna belőle. Ilyen krémet egyébként itthon is be lehet szerezni, például a budapesti Ázsia Bt.-ben láttam hasonlót.

Két teáskanál tartufata-t kevertem el kb. 2 dl besamelben.

Feltétek

Füstölt-főtt fürjtojás, marinált fokhagyma, serrano sonka és mozzarella. A tojást és a fokhagymát ajándékba kaptam, a sonkát és a mozzarellát áruházból szereztem be.

Elkészítés

  • A pizzatésztát megformáztam, besóztam, és 10 perc alatt 180 C° fokon elősütöttem, utána a peremét egy kis olívaolajjal kentem be. Ezután jött a besameles szarvasgombakrém.
  • Köralakban elrendeztem a félbevágott fürjtojásokat (4-5 darabot), majd megszórtam a pizzát 3dkg reszelt mozzarellával.
  • Végül pedig 5-6 db marinált fokhagyma, 4 szelet serrano sonka és még több mozzarella kerültek fel.
  • 15 percet sütöttem 220 C° fokon hőlégkeveréssel, az eredmény pedig ez lett.

Ha meghoztam a kedveteket, akkor próbáljátok ki Ti is!

Kövess minket közösségi médián:

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Több információ

A weboldalon cookie-kat(sütiket) használ, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.

Bezárás