Általában csirkemájat csak resztelt formában szoktam elkészíteni, ezért kezdtem el indiai és távol-keleti recepteket keresgélni, ekkor találtam rá erre, mely ebből az olcsó alapanyagból varázsol egy finom indiai curryt.

Hozzávalók

  • 500g csirkemáj, megtisztítva

  • 1 nagy hagyma, felkockázva

  • 2 paradicsom, felkockázva

  • 2 teáskanál gyömbér-fokhagyma paszta

  • 1 teáskanál chili por

  • 1 teáskanál őrölt koriander

  • 1 teáskanál őrölt római kömény

  • ½ teáskanál egész római kömény

  • ½ teáskanál Garam masala

  • ½ teáskanál csirke masala / curry por

  • ¼ teáskanál őrölt kurkuma

Elkészítés

  • Olajat hevítünk egy lábosban közepes hőfokon, majd beledobjuk az egész római köményt és szinte rögtön a hagymát is, majd világosbarnára pirítjuk.
  • Hozzáadjuk a gyömbér – fokhagyma pasztát (én kaptam Indiából boltit, de elkészíthető késes aprítóval, vagy mozsárban is), majd pirítjuk egy kicsit. Ekkor belekerül a paradicsom is.
  • Ha a paradicsom megpuhult, hozzáadjuk a fűszereket, és körülbelül fél percig kevergetve főzzük.
  • Ekkor kerül bele a megtisztított csirkemáj, (opcionálisan egy kis friss korianderrel), melyet sózunk, majd egy fél bögre vízzel meglocsoljuk.
  • Felforraljuk, majd lefedve főzzük 20-25 percig, majd a fedőt levéve további 10 perc alatt besűrítjük a szószt.
  • Friss korianderrel, rizzsel, naan-nal vagy rotival tálaljuk.

Inspiráció:

Kövess minket közösségi médián:

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Több információ

A weboldalon cookie-kat(sütiket) használ, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.

Bezárás