Általában csirkemájat csak resztelt formában szoktam elkészíteni, ezért kezdtem el indiai és távol-keleti recepteket keresgélni, ekkor találtam rá erre, mely ebből az olcsó alapanyagból varázsol egy finom indiai curryt.
Hozzávalók
500g csirkemáj, megtisztítva
1 nagy hagyma, felkockázva
2 paradicsom, felkockázva
2 teáskanál gyömbér-fokhagyma paszta
1 teáskanál chili por
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt római kömény
½ teáskanál egész római kömény
½ teáskanál Garam masala
½ teáskanál csirke masala / curry por
¼ teáskanál őrölt kurkuma
Elkészítés
- Olajat hevítünk egy lábosban közepes hőfokon, majd beledobjuk az egész római köményt és szinte rögtön a hagymát is, majd világosbarnára pirítjuk.
- Hozzáadjuk a gyömbér – fokhagyma pasztát (én kaptam Indiából boltit, de elkészíthető késes aprítóval, vagy mozsárban is), majd pirítjuk egy kicsit. Ekkor belekerül a paradicsom is.
- Ha a paradicsom megpuhult, hozzáadjuk a fűszereket, és körülbelül fél percig kevergetve főzzük.
- Ekkor kerül bele a megtisztított csirkemáj, (opcionálisan egy kis friss korianderrel), melyet sózunk, majd egy fél bögre vízzel meglocsoljuk.
- Felforraljuk, majd lefedve főzzük 20-25 percig, majd a fedőt levéve további 10 perc alatt besűrítjük a szószt.
- Friss korianderrel, rizzsel, naan-nal vagy rotival tálaljuk.
Inspiráció: