Már biztos ettetek török (gyors)éttermekben “török rizst”, ami egy kicsit fűszeresebben, paradicsommal, hagymával elkészített bulgur. Ennek az elkészítését láthatjátok az alábbi receptben.

Török bulgur pilaf
Course: KöretCuisine: TörökDifficulty: Egyszerű4
adag5
minutes15
minutes20
minutesHozzávalók
1 bögre bulgur
1 db paradicsom, aprítva
1 db hagyma, aprítva
2 ek sűrített paradicsom
1 ek szárított menta
1 tk őrölt római kömény
1,5 bögre víz
Só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy lábosban olajat melegítünk, majd a hagymát üvegesre pirítjuk
- Ha ez kész, akkor hozzáadjuk a paradicsomot, és kevergetve főzzük, amíg levet nem ereszt.
- Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, picit lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
- Jöhet a bulgur, alaposan összekeverjük, beletesszük a római köményt és mentát, majd ráöntjük a vizet.
- Közepes hőfokon, lefedve főzzük, addig, amíg az összes vizet felszívja a bulgur.
- Ekkor kicsit átkeverjük, visszatesszük a fedőt, és 5-10 percig pihentetjük.
Notes
- Víz helyett adhatunk hozzá alaplevet is az erőteljesebb ízek miatt.