Már biztos ettetek török (gyors)éttermekben “török rizst”, ami egy kicsit fűszeresebben, paradicsommal, hagymával elkészített bulgur. Ennek az elkészítését láthatjátok az alábbi receptben.

Török bulgur pilaf

Török bulgur pilaf

Recipe by SpiceUPCourse: KöretCuisine: TörökDifficulty: Egyszerű
Adag

4

adag
Előkészület

5

minutes
Főzési idő

15

minutes
Teljes idő

20

minutes

Hozzávalók

  • 1 bögre bulgur

  • 1 db paradicsom, aprítva

  • 1 db hagyma, aprítva

  • 2 ek sűrített paradicsom

  • 1 ek szárított menta

  • 1 tk őrölt római kömény

  • 1,5 bögre víz

  • Só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy lábosban olajat melegítünk, majd a hagymát üvegesre pirítjuk
  • Ha ez kész, akkor hozzáadjuk a paradicsomot, és kevergetve főzzük, amíg levet nem ereszt.
  • Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, picit lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  • Jöhet a bulgur, alaposan összekeverjük, beletesszük a római köményt és mentát, majd ráöntjük a vizet.
  • Közepes hőfokon, lefedve főzzük, addig, amíg az összes vizet felszívja a bulgur.
  • Ekkor kicsit átkeverjük, visszatesszük a fedőt, és 5-10 percig pihentetjük.

Notes

  • Víz helyett adhatunk hozzá alaplevet is az erőteljesebb ízek miatt.
Kövess minket közösségi médián:

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Több információ

A weboldalon cookie-kat(sütiket) használ, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.

Bezárás