Ritkán sütök édességet, ám az alábbi fahéjas csiga recept első alkalommal is fantasztikusan sikerült.

Fahéjas Csiga

Fahéjas Csiga

Recipe by Joe88Course: DesszertCuisine: AmerikaiDifficulty: Közepes
Adag

8

adag
Előkészület

30

minutes
Sütési idő

20

minutes
Pihentetés

2

hours 
Teljes idő

2

hours 

50

minutes

Hozzávalók

  • Tészta
  • 455 g finomliszt

  • 0.5 teáskanál só

  • 100 g porcukor

  • 226 g aludttej vagy kefír

  • 1 citrom héja

  • 1 csomag instant élesztő

  • 64 g kristálycukor

  • 64 g barnacukor

  • 1 tojás

  • 85 g vaj

  • 1.5 tk fahéj

  • Máz
  • 250 g mascarpone

  • 50 g porcukor

  • 30 g olvasztott vaj

  • tejszín ízlés szerint

Elkészítés

  • Máz
  • A mázhoz az összes hozzávalót egy tálba tesszük és jól elkeverjük.
  • Lefóliázva hűtőbe tesszük amíg a csigáink elkészülnek.
  • Tészta
  • A tésztához a porcukrot, sót és vajat egy fakanállal 1-2 percig keverjük amíg krémes és habos lesz.
  • Hozzáadjunk a masszához a tojást és a citromhéjat és kb. 2-5 percig továbbkeverjü
  • Hozzáadjuk a lisztet, az írót és az élesztőt (ha friss élesztővel dolgozunk, akkor futtassuk fel előtte egy kis tejben, de ennyivel kevesebb írót tegyünk bele). 10 percig dagasszuk. Kb. 6-8 percig folyamatosan kevergessük fakanállal és ha összeállt a tészta akkor jól kilisztezett munkalapon kézzel lehet folytatni a dagasztást.
  • Kiolajozott tálba tegyük a bedagasztott tésztát és kb. másfél-két órán át kelesszük letakarva, meleg helyen. Legalább a kétszeresére kell nőnie a tésztának mielőtt folytatjuk a munkát. 
  • A tésztából jól kinyomkodjuk a levegőt, majd egy sütőtálca méretű zsírpapírra tesszük és téglalapalakúra hajtogatjuk. Nyújtófával kb. 0,4 – 0,5 cm vastagra lapítjuk. 
  • Összekeverjük a kristálycukrot, barnacukrot és fahéjat és alaposan, gazdagon megszórjuk a tésztát.
  • Felhajtogatjuk és 12 egyenlő szeletre vágjuk. Egy elfektetjük a zsírpapíron a szeleteket kb. 2 -2 cm-re egymástól majd letakarva 1-2 órán át kelesztjük.
  • Megkenjük a tetejét olvasztott vajjal és 20 perc alatt 175 C-on készre sütjük. 
  • 5 perc hűlés után a mázzal lekenjük. 

RECEPT VIDEó

Jegyzetek

  • A fahéjas csiga ízei másnapra érnek össze igazán, így érdemes hűtőbe tenni ami megmarad.
Kövess minket közösségi médián:

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Több információ

A weboldalon cookie-kat(sütiket) használ, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.

Bezárás