Sütős-főzős “életem” során többször futottam neki a hamburger zsemle témakörnek, általában kevesebb sikerrel. Ismét megcsináltam az elsőre nagyon furcsának tűnő, Csiperkés csirkeburgert eperketchuppal receptet, végre saját bucival. Szerintem már 5+ receptet kipróbáltam, de Guga Foods a receptjét még semmi nem közelítette meg.

A bucit lehet használni hamburgerhez, a fent említett csirkeburgerhez, pulled pork szendvicshez, szezámmag nélkül sima zsemleként.

Már kétszer elkészítettem, nagyon jó állagú és ízű bucik készíthetők ebből a receptből. A nehézséget közepesre állítottam, mert sokaknak nehezebbnek tűnnek az olyan receptek, aminél több, mint egy órát kell várni. Ennél 3 óra a pihentetés, de minden perce megéri! Utána már csak győzd kivárni, míg egy picit meghűl.

Szóval jöjjön a számomra legjobb hamburger zsemle!

(A legjobb) hamburger zsemle

(A legjobb) hamburger zsemle

Recipe by SpiceUPCourse: FőételCuisine: AmerikaiDifficulty: Közepes
Adag

8

adag
Előkészület

10

minutes
Sütés

15

minutes
Pihentetés

3

hours 
Teljes idő

3

hours 

25

minutes

Hozzávalók

  • 500g finomliszt

  • 10g aktív száraz élesztő (részletek a jegyzetben)

  • 31g cukor

  • 9g só

  • 41g olvasztott vaj

  • 220g meleg víz

  • 1 nagy tojás + 1 kenegetéshez

  • szezámmag

Elkészítés

  • Egy keverőtálban a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, só, élesztő) keverjük alaposan össze.
  • Adjuk hozzá a nedves hozzávalókat (tojás, olvasztott vaj és víz), majd kézzel vagy géppel dagasszuk össze. Géppel előbb csak keverővel, majd ha a gép “fárad”, jöhet a dagasztókar. Egy homogén, elasztikus tészta a cél.
  • Ha ez megvan, kézben picit gyúrjuk át, gyorsan mozgatva, hogy ne tapadjon hozzánk, majd kiolajozott tálban kelesszük duplájára.
  • Kelesztés után 6 vagy 8 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formázunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsiben további fél-1 órát kelesztjük.
  • Az egész tojást felverjük, alaposan megkenjük vele a zsemléket, majd megszórjuk szezámmaggal.
  • Előmelegített (200-220 fokos, alul-felül) sütőben 12-16 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Kivétel után gyönyörködünk benne, várunk egy picit míg meghűl (ez a legnehezebb része), és elfogyasztjuk.

Inspiráció:

Jegyzetek

  • Élesztőből én a török, Pakmaya márkát használtam. (Csak ezt lehetett kapni, mikor vettem, nagyon jó!) 1 db 7 g-os instant vagy 25g friss élesztővel helyettesíthető.
  • Az eredeti recept tejport ad hozzá pluszban, én ezt kihagytam. 30g lisztet fel lehet cserélni ugyanennyi tejporra, mely egy édesebb bucit fog eredményezni.
Kövess minket közösségi médián:

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Több információ

A weboldalon cookie-kat(sütiket) használ, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.

Bezárás