Sziasztok kedves olvasók, ebben a cikkben egy kicsit más irányba kalauzollak el benneteket, és megismerkedünk egy picit az italkeverés “művészetével”.
Bartenderként az első dolog, ami eszembe jut a fűszerekről, az talán a modern “konyha”, ami nem fél használni az egész ritka fűszereket sem koktéljaiban.
Az egyik legfontosabb dolog egy koktél készítésénél, hogy az alkohol ízét minél jobban visszafogjuk a kész italoknál. (Nyilván rengeteg ellenpéldát ismerünk, és szeretünk.) Ennek tökéletes módja egy jó fűszer, jó használata.
Mivel lassan a vörösboros téli kandallós estéket lecseréljük a teraszon melegedős időszakra, ezen a vonalon indultam el és egy frissítő nyári koktélt hoztam el nektek. Az előző szezonok trendjének megfelelően alapszeszként a gint választottam, ami a legfűszeresebb italok egyike, és nagyon jól kombinálható egyszerű alapanyagokkal is.
A koktélban friss grapefruit levet fogok használni, mivel a citrusfélék tökéletes egyensúlyt hoznak egy gin alapú italban, és kiemelik egy-egy márka sajátos ízjegyeit is. A koktélismerettel rendelkezők észre vehetik, hogy a receptúra nagyon hajaz a Gin Fizz-re. Ez nem véletlen, szeretem a klasszikus italokat kicsit megbolondítani, így akár egy teljesen új ízélményt elérni. Az ital elkészítése roppant egyszerű, nincs hozza szükség profi báreszközökre, bárki bátran kipróbálhatja.

Jalapeño Gin Fizz
Course: ItalCuisine: ModernDifficulty: Egyszerű1
adagHozzávalók
4 cl gin
6 cl friss grapefruit leve
2 cl cukorszirup (ízlés szerint)
4-5 jalapeño karika
szóda
Elkészítés
- Az alapanyagokat highball pohárba, koktéljégre töltjük, felhúzzuk szódával, felkeverjük, és ízlés szerint díszítjük.
Jegyzetek
- Díszíthető grapefruit szelettel, egész jalapeñoval.