Üdvözöllek az utolsó lépésnél kedves kombucha főzőtársam! 🙂

Elérkeztünk hát a folyamat legizgalmasabb állomásához, a második fermentációhoz. Ez az, amire vártunk attól a pillanattól kezdve, hogy a SCOBY-t belehelyeztük a friss cukros teaoldatba. Itt az ideje a kreativitás szabadon engedésének! Bár most 2 variációt mutatok be Neked, ez a folyamatnak az a része, ahol nincs semmilyen szabály, szabadon lehet kísérletezni a szezon adta gyümölcsökkel, fűszerekkel. Lássuk hát!

Hozzávalók – Málnás -gyömbéres – fűszeres kombucha

  • 4dl kombucha alap

  • 1 dl málnaszörp

  • 3 cm gyömbér szelet

  • 3 szem kardamom

  • 2 db szegfűszeg

  • 1 kis darab fahéj

  • 1 db fél literes palack

  • Javaslom kerekített nyakú üvegpalack használatát. A kialakítása miatt kisebb az esélye a robbanásnak. A második fermentálás során széndioxid fog keletkezni a kombuchában az ízesítésre használt cukrok miatt.

Hozzávalók – narancsos – gyömbéres kombucha egy kis meglepetéssel

  • 4dl kombucha

  • 1 dl frissen facsart narancslé

  • 3 cm gyömbér szelet

  • 4 szem kardamom

  • Meglepetés – kizárólag a kóstoláskor – 5 cl céklalé

Elkészítés

  • A tiszta palackba először az ízesítő anyagokat helyezzük el, majd hozzáöntjük a kombuchát.
  • 3 nap elteltével vagy amikor a buborékok már kergetik egymást az üvegben, 3-4 órára a hűtőbe tesszük a kombuchát.
  • Pohárba töltjük majd hozzáadjuk a céklalét a földes ízhatás kedvéért. Egészségetekre!

Kövess minket közösségi médián:

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Több információ

A weboldalon cookie-kat(sütiket) használ, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.

Bezárás