Sziasztok kedves olvasók! A múltkori cikkemhez hasonlóan, most is a gin lesz a főszereplő, kicsit megismerkedünk vele és elkészítünk egy rozmaringos gin tonicot.
Kezdjük az alapokkal, és tudjuk meg mi is az a gin pontosan!
A gin egy olyan égetett szesz, amelyet a boróka tobozbogyójával vagy annak kivonatával ízesítenek. Általában sok más fűszert is felhasználnak, de a legtöbb gin ízénél a boróka dominál. A gint lehet magában, illetve keverve is fogyasztani. A koktéloknál leggyakrabban a London Dry Gint használjuk, ami egy kevésbé aromás desztillált gin, és teljesen édesítetlen. Az ital egyik legnépszerűbb fogyasztási módja a gin&tonic, aminek a népszerűsége nem a véletlen műve, az alapanyagok egyszerűek, nagyon letisztultak, és a különböző márkák révén az ízvilág roppant széles skálán mozog.
A számunkra tökéletes ízvilág eléréséhez, a különböző fűszerek használatával juthatunk el. A száraz ginekhez jól illik a grapefruit, és a lime, a virágos ginekhez a különböző citrushéjak és az uborka, végül az ital sósabb változataihoz a kakukkfű, vagy a rozmaring remek választás. Van még rengeteg más fűszer is, amikkel jól kombinálható egy gin&tonic, itt már csak a képzelet szabhat határt.
Egy grapefruitos, rozmaringos gin&tonicot hoztam nektek, az ital elkészítéséhez egy száraz gint használok, aminek az ízében a grapefruit dominál, szerintem a rozmaringgal tökéletes párost alkotnak.
Rozmaring és a Gin&Tonic
Course: ItalCuisine: ModernDifficulty: Egyszerű1
adagHozzávalók
4 cl gin
tonik
1 grapefruit karika
1 rozmaring szár (lehet szárított is)
Elkészítés
- Az összetevőket highball pohárba, koktéljégre töltjük.
Jegyzetek
- Tonikból a minőségi tonikot ajánlom, ez is fontos a gin kiválasztása mellett. (Pl. FeverTree vagy Fentimans)
- A gin&tonicot készíthetjük collins, old fashioned, akár burgundi boros poharakban is, mindegyikben egyaránt jól mutat