Végtelenül egyszerű és gyors recept, ha már unod a bolti pékárut, mindössze öt hozzávalóból.
Tortilla
Course: KöretCuisine: dél-amerikaiDifficulty: Könnyű16
darab15
minutes20
minutes10
minutes45
minutesHozzávalók
- Tortilla tészta
350g finomliszt
6 g tengeri só
6 g sütőpor
190 ml langyos víz
33 g zsír (sertés, kacsa, vagy ami épp van otthon)
Elkészítés
- Elkészítés
- Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval és sütőporral.
- Hozzáöntjük a vizet és a zsírt.
- Összekeverjük a hozzávalókat, majd 5-6 percig dagasztjuk míg a tészta selymessé, elasztikussá és simává válik.
- Letakarva 10 percet pihentetjük.
- 16 egyelő porcióra vágjuk, majd minden darabból gombócot formázunk nedves kézzel.
- Sodrófával 0.3-0.4 cm vékonyra nyújtjuk a gombócokat.
- Felforrósított serpenyőben kb. 30-30 másodpercig pirítjuk oldalanként maximum lángon/fokozaton, fordítás előtt látni fogjuk, hogy felbuborékosodik a tészta.
- Forrón tálaljuk kedvenc töltelékünkkel.
RECEPT VIDEó
INSPIRÁCIÓ
- Joshua Weissman – 5 Ingredient Homemade Flour Tortillas (videó – lásd fentebb)
- The Café Soucre Farine: https://thecafesucrefarine.com/best-ever-homemade-flour-tortillas/