Szeretem figyelni a konyhai trendek megjelenését és térhódítását. Látványos volt az elmúlt évek kézműves forradalma hiszen Budapest gasztro utcái kivirágoztak. Számomra a nyarat és a felszabadultságot leginkább megtestesítő étel a poké vagy test-lélek tál.

Ez az étel nem a megszabott alapanyagokról kapta a nevét, hanem a vágási technikáról – pok-keh – ami annyit tesz, szeletelni/vágni. Magyarul, ha átlósan szeleteled fel az alapanyagaidat és helyezed azokat rizs vagy zöldség ágyra máris megkapod azt az ízletes fogást, amely letarolta Amerikát 2017-ben.

A test-lélek tál bármely lelkes otthoni szakácsot kísérletezésre invitál és biztos sikerrel ajándékozza meg azt, aki hajlandó egy kis türelemre és szabadon meri engedni a kreativitását. A poké tálak pont azért annyira csalogatóak mert figyelemmel készülnek. Hiszek benne, hogy a főzés a modern kor alkímiája, amennyiben az odaadást és a türelmet is a receptbe csempésszük. Megéri olykor-olykor nemet mondani a villámrecepteknek, mert többet ad az ételnek az elkészítése, mint gondolnánk.

A szeleteléshez 4 alapanyag szükséges:

  • éles kés
  • megfelelő vágódeszka
  • roppanós és friss alapanyag
  • és ami a legfontosabb, türelem
Poké tál - pofonegyszerű trend a konyhádban

Poké tál – pofonegyszerű trend a konyhádban

Recipe by lelektudatosCourse: FőételCuisine: HawaiiDifficulty: Könnyű
Adag

4

adag
Előkészület

45

minutes
Főzés

30

minutes

Hozzávalók

  • 500g kerekszemű rizs

  • 1dl rizsecet

  • Fokhagyma ágyon pirított garnéla

  • Babcsíra

  • Retekcsíra

  • Répa

  • Madársaláta

  • Retek

  • Uborka

  • Koktélszósz (Majonéz, sűrített paradicsom vagy jó minőségű ketchup, Worcester szósz, szójaszósz, só bors)

Elkészítés

  • Készítsd el a sushi rizst – itt találod a receptet hozzá
  • Amíg fő/hűl a rizs szeleteld fel a zöldségeket. A répát zöldségpucolóval hosszában szeltem fel, így kis csigákba tudtam csavarni, ami esztétikailag dob egyet a fogáson.
  • Az uborkát és a retkeket vékony karikákra vágd fel. Az uborkát is fel lehetne hosszában szelni, de a magas víztartalma miatt szerintem nehezebb vele dolgozni.
  • Keverd el a koktélszósz alapanyagait ízlés szerint – ha még nem készítettél a lentiekben találsz egy linket a témában az eredeti recepttel.
  • Elérkeztél a kreatív részhez, nincs más dolgod, mint egy öblösebb tál aljára kipakolni a rizst, amit a fentiekben felsorolt vagy további tetszőleges hozzávalókkal díszítesz fel. Jó étvágyat és jó kreatívkodást! További ötletekért görgess le!

Recipe Video

Kövess minket közösségi médián:

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Több információ

A weboldalon cookie-kat(sütiket) használ, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.

Bezárás