Végre itt a cukkini szezon – kora tavasztól kezdve tűkön ülve várom, hogy a zöldségeseket elárassza a cukkini. Magas nedvességtartalma miatt a nyári hőségben áldásos hatással van a vízháztartásunkra, s emellett remekül párosítható indiai fűszerekkel. A karfiol a tüdő meridiánjára áll szoros kapcsolatban ezért szeles időkben továbbá kora tavasztól kifejezetten ajánlott a fogyasztása, hogy a csapadékos évszak után nyáron megerősítsük ezt a szervünket.

Ez a recept szívből jött. A kezeim szinte maguktól vezérelve ténykedtek a konyhában.

Karfiolos cukkini curry

Karfiolos cukkini curry

Recipe by lelektudatosCourse: FőételCuisine: IndiaiDifficulty: Közepes
Adag

4

adag
Előkészület

15

minutes
Főzés

30

minutes

Hozzávalók

  • kis fej karfiol

  • közepes cukkini

  • 1/2 tk fekete mustármag

  • 1/2 tk chili – elhagyható

  • 2 tk currypor

  • 1/2 koriander – elhagyható

  • 2 gerezd fokhagyma (szeletelve vagy reszelve)

  • 1 tk friss gyömbér (szeletelve vagy reszelve)

  • 2 ek olaj (olíva, kókuszolaj, ghee)

  • 1 dl kókusztejszín ( kiváltható 1dl hideg víz és kukorica keményítő elegyével)

  • só, bors

Elkészítés

  • Alapos átmosás után szedd rózsáira a karfiolt. A cukkinit vágd félbe majd karikázd fel.
  • Hevíts fel egy wokot vagy serpenyőt szárazon. Miután már nem tudod a tenyered a felület felett tartani mehet bele az olaj vagy zsíradék.
  • Vedd vissza a hőfokot, majd add hozzá a fekete mustármagot, a chilit és a gyömbért, majd addig pirítsd amíg a mustármag ki nem pattog. Ezután mehet bele a fokhagyma. Egyet keverj rajta, hogy a hagyma picit megbarnuljon.
  • Add hozzá a felaprított zöldségeket. Szeretem ha picit megkapja a hő, így roppanósabbak maradnak, ezért kicsit magasabb hőfokon pirítok rajtuk egyet.
  • Jöhet a curry majd egy kiadós keverés és kb 1 dl víz, hogy az ízek összerottyanhassanak. Majd a lágyság miatt egy kis kókusztejszínnel fel lehet húzni a fogást.
  • Só, bors és egy kis ízlelés, hogy a fűszerezés megfelelő-e. Rizzsel vagy fokhagymás lepénykenyérrel a legjobb fogyasztani. Egészségetekre!
Kövess minket közösségi médián:

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Több információ

A weboldalon cookie-kat(sütiket) használ, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.

Bezárás