Zacskós leveseket megszégyenítő gyorsasággal elkészülő mennyei francia fokhagymakrémleves receptjét hoztam el most Nektek. Az idei nyári időjárás csiki-csuki játszmája szerintem mindannyiunk immunrendszerét próbára teszi, így fontosnak tartom, hogy az étkezésünkkel támogassuk szervezetünk védekező képességét, amikor csak tudjuk. Egy hosszan főtt leves vitathatatlanul a legjobb módja egy közelgő vagy fennálló betegség legyűrésének, ám mi van akkor ha nincs több órád de kívánsz egy igazán ízes és immunerősítő levest? Ilyenkor lehet a hagymafélék családjára bátran támaszkodni.

Villámgyors francia fokhagyma krémleves

Villámgyors francia fokhagyma krémleves

Recipe by lelektudatosCourse: FőételCuisine: FranciaDifficulty: Könnyű
Adag

4

adag
Előkészület

10

minutes
Főzés

15

minutes
Kalória

250

kcal

Hozzávalók

  • 8 gerezd fokhagyma

  • 5 dl mandulatej

  • 5 dl víz

  • 40 g liszt (bármilyen típusa)

  • 40 g vaj vagy 2 ek olaj

  • 2 db tojás

  • 1 ek almaecet

  • 1 tk fehér bors

  • 1 kk szerecsendió

  • 1 tk ételízesítő vagy 1 leveskocka

  • só ízlés szerint

  • tetszőleges toppingok – sajt, kenyér kocka, zöldfűszerek

Elkészítés

  • A tejet és a vizet tedd fel főni az ételízesítővel. Pucold meg a fokhagymát majd présen áttörve a tejes keverékhez adjuk.
  • Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
  • Egy kis edényben feltesszük a vajat olvadni majd összekeverjük a liszttel. Nekem úgy állt kézre, hogy a beízesített levesből mertem ki egy kanálnyit, s így elegyítettem el a lisztes keveréket. Fontos, hogy csomómentesre keverd ki ezt a keveréket, ezután adhatod hozzá a leveshez.
  • Válaszd ketté a tojásokat. A fehérjét folyamatos keverés mellett add hozzá a forrásban lévő leveshez. Miután elegyítetted a hozzávalókat hagyd, hogy rottyanjon egyet a leves.
  • A tojássárgákat keverd ki az almaecettel. Húzd el a tűzről a levest és keverd hozzá a keveréket.
  • Ízlés szerint sajttal és/vagy pirított kenyérkockákkal kiegészíthető a leves.
  • Az egyszerűsége miatt szerintem finomabb frissen fogyasztani és inkább kisebb adagokban elkészíteni.

Notes

  • Selymesebb textúra érdekében tejszín adható a leveshez, de az a tapasztalatom, hogy így is elég selymes és lágy leves lesz.
  • A tojásfehérje miatt apróbb darabok jelenhetnek meg a levesben, ha ez valakit zavar tálalás előtt csak szűrje át a levest.

Kövess minket közösségi médián:

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Több információ

A weboldalon cookie-kat(sütiket) használ, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.

Bezárás