A pulled pork/chicken/beef mozgalom elgondolkodtatott, hogy milyen vegetáriánus/vegán fogásokat lehetne hasonló módszerrel elkészíteni. Pulled jackfruittal már ki is próbáltam és konstatáltam, hogy abszolút járható ez az irány. Ám aki mostanában vásárolt ilyen gyümölcsöt biztos egyetért abban, hogy Magyarországon ez inkább ünnepekkor járható út, amikor úgy nagyon ki akarunk tenni magunkért és a családért.

Ám a gondolat nem hagyott nyugodni, hogy milyen pénztárca kímélő ám állagra megfelelő hozzávalóval lehetne a kívánt hatást elérni. Szerencsémre az ördögszekér gomba megoldotta ezt a rejtélyt!

Tépett gomba ázsiai uborka salátával

Tépett gomba ázsiai uborka salátával

Recipe by lelektudatosCourse: FőételCuisine: ÁzsiaiDifficulty: Közepes
Adag

4

adag
Prep time

15

minutes
Cooking time

20

minutes
Calories

300

kcal

Hozzávalók

  • Tépett gomba
  • 3 db ördögszekér gomba

  • 2 tk sűrített paradicsom

  • 1 közepes érett paradicsom

  • 1 kis lilahagyma vagy 1 tk asefoetida

  • 1 tk barna cukor

  • 1 ek szójaszósz

  • 1 ek Worcester szósz

  • 1 ek halszósz (elhagyható)

  • 1 tk pirospaprika

  • 1 tk őrölt bors

  • 1 tk fokhagyma granulátum

  • Ázsiai uborka saláta
  • 2 db uborka

  • 1 ek rizsecet

  • 1/2 tk folyékony ízesítő

  • 1 ek fekete szezámmag

  • tortilla lap

Elkészítés

  • Villával tépkedd össze a gombákat. Nagyon könnyen és gyorsan foszlik az ördögszekér gomba nyers állapotában, ezért a ‘tépett’ állagot már az elején elkészítjük. A kalap nehezebben téphető, így azokat apró kockákra vágjuk.
  • Amennyiben hagymát használsz aprítsd fel és pirítsd le a serpenyőben. Amíg a hagyma sül, keverd össze a fűszereket egy tálban: sűrített paradicsom, cukor, szójaszósz, halszósz, fokhagyma granulátum, Worcester szósz, pirospaprika, bors, só (és az asefoetida ha nem használsz hagymát). Majd keverd hozzá a gombát is.
  • Aprítsd fel a paradicsomot és dobd hozzá a hagymához egy kis sóval, hogy levet eresszenek.
  • Miután összerottyant a paradicsom és a hagyma jöhet az gombás fűszeres keverék. A szószos állag elérése miatt kb 2 dl vizet adj hozzá, így fognak összeérni az ízek.
  • Mivel hús nélküli ételt készítünk nincs szükség hosszú főzési időre. Amíg összerakjuk az uborka salátát már el is készül a fogás lelke.
  • Ázsiai uborka saláta
  • Vágd félbe az uborkákat majd egy kiskanál segítségével vájd ki a közepét, azaz a magokat.
  • Miután ezzel végeztél vágd fel vékony félkörívekre az uborkákat és tedd egy tálba őket.
  • Locsold meg az uborka szeleteket 1 ek rizsecettel és fél tk folyékony cukorhelyettesítővel. Végezetül pedig szórd meg 1 ek szezámmaggal.
  • Összeszerelés
  • Pirítsuk meg a tortilla lap mindkét oldalát. Tegyük egy deszkára a megpirított lapot majd szedjünk rá egy adag tépett gombát, amire halmozzuk rá az elkészült salátát. Wrap formájában vagy quesadillaként is fogyasztható. Tetszőleges szósszal tovább bolondítható a fogás.
Kövess minket közösségi médián:

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Több információ

A weboldalon cookie-kat(sütiket) használ, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.

Bezárás