Még tavaly csináltunk egy interjút a Chatorey-val, szerencsére még mindig nyitva vannak, így eszembe jutott, hogy az interjú alatt megosztották a samosa receptjüket. A készítésről vannak csak képek, mert nagyon gyorsan el is fogyasztottuk a kész verziót, így engedjétek meg, hogy csak így tegyem be a képet.
Éttermi stílusú vegetáriánus samosa, a budapesti Chatorey jóvoltából:
Chatorey-féle samosa
Course: FőételCuisine: IndiaiDifficulty: Közepes4
adag15
minutes15
minutes500
kcalHozzávalók
- Tészta
300 gramm Liszt
10 ek olaj
10 ek víz
2 ek só
3 ek carom / ajwain mag
- Töltelék
200 gramm paneer (indiai sajt, házi recepthez link lentebb!)
1 teáskanál só
1 tk kashmiri chili
1 tk római kömény
1 tk őrölt koriander
0.5 tk görögszénamag
1 ek chaat masala
Elkészítés
- Keverjünk össze a tésztához mindent, a vizet adagonként adjuk hozzá, amíg egy közepesen puha tésztát kapunk.
- Fedjük le a tésztát, pihentessük 10 percig, amíg az olaj fel nem jön a tetejére.
- Amíg a tészta pihen, addig készítsük el a tölteléket.
- paneert összetörjük, hozzáadjuk az összes fűszert, és alaposan összekeverjük.
- tésztát diónyi méretűre szedjük, kinyújtjuk közepes vastagságúra (1.5-2mm), ellipszis alakúra, majd félbevágjuk.
- Az egyik felet felvesszük, tölcsér alakúba hajtjuk, majd egy kanál segítségével megtöltjük a töltelékkel. (videót érdemes megnézni, több módszer is van, én a negyediket használtam)
- Lezárjuk egy kis vízzel, és addig ismételjük, amíg el nem fogy a tészta és a töltelék.
- özepes hőmérsékletű olajban kisütjük, majd akár egy kis indiai szósszal, csatnival találjuk. A Chatoreyban curry szószban tálalják.
Recipe Video
Notes
- Házi paneerhoz látogassatok el a Hello Curry blogra:
https://hellocurry.blog.hu/2018/03/23/paneer_hazisajt_keszitese_fazisfotokkal