Még tavaly csináltunk egy interjút a Chatorey-val, szerencsére még mindig nyitva vannak, így eszembe jutott, hogy az interjú alatt megosztották a samosa receptjüket. A készítésről vannak csak képek, mert nagyon gyorsan el is fogyasztottuk a kész verziót, így engedjétek meg, hogy csak így tegyem be a képet.

Éttermi stílusú vegetáriánus samosa, a budapesti Chatorey jóvoltából:

Chatorey-féle samosa

Chatorey-féle samosa

Recipe by SpiceUPCourse: FőételCuisine: IndiaiDifficulty: Közepes
Adag

4

adag
Előkészület

15

minutes
Főzés

15

minutes
Kalória

500

kcal

Hozzávalók

  • Tészta
  • 300 gramm Liszt

  • 10 ek olaj

  • 10 ek víz

  • 2 ek só

  • 3 ek carom / ajwain mag

  • Töltelék
  • 200 gramm paneer (indiai sajt, házi recepthez link lentebb!)

  • 1 teáskanál só

  • 1 tk kashmiri chili

  • 1 tk római kömény

  • 1 tk őrölt koriander

  • 0.5 tk görögszénamag

  • 1 ek chaat masala

Elkészítés

  • Keverjünk össze a tésztához mindent, a vizet adagonként adjuk hozzá, amíg egy közepesen puha tésztát kapunk.
  • Fedjük le a tésztát, pihentessük 10 percig, amíg az olaj fel nem jön a tetejére.
  • Amíg a tészta pihen, addig készítsük el a tölteléket.
  • paneert összetörjük, hozzáadjuk az összes fűszert, és alaposan összekeverjük.
  • tésztát diónyi méretűre szedjük, kinyújtjuk közepes vastagságúra (1.5-2mm), ellipszis alakúra, majd félbevágjuk.
  • Az egyik felet felvesszük, tölcsér alakúba hajtjuk, majd egy kanál segítségével megtöltjük a töltelékkel. (videót érdemes megnézni, több módszer is van, én a negyediket használtam)
  • Lezárjuk egy kis vízzel, és addig ismételjük, amíg el nem fogy a tészta és a töltelék.
  • özepes hőmérsékletű olajban kisütjük, majd akár egy kis indiai szósszal, csatnival találjuk. A Chatoreyban curry szószban tálalják.

Recipe Video

Notes

Kövess minket közösségi médián:

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Több információ

A weboldalon cookie-kat(sütiket) használ, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.

Bezárás